Wie is Heleen?

Even kennismaken

Voor je begint wil je misschien weten wie ik ben:

Ik ben Heleen Wielders-Boermans, 47 jaar, en woon in Elst met mijn man en 2 zoons. Drie dagen in de week werk ik als onderwijsassistente in het speciaal onderwijs. Voor ik met mijn praktijk Lotus-kinderen begon heb ik zo’n 20 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt.

Na de opleiding HBO-SPH heb ik gewerkt in orthopedagogische behandelcentra met kinderen van 4 tot 18 jaar die om verschillende redenen –tijdelijk of voorgoed- niet meer bij hun ouders kunnen wonen. In het werken met deze kinderen heb ik veel respect gekregen voor de ouders die uiteindelijk hun kind aan en ander moeten toevertrouwen.Sinds ik zelf moeder ben besef ik nog meer hoe intens en verdrietig dit moet zijn.

Om ouders te helpen heb ik een vervolgstudie gedaan: contextuele therapie. Binnen deze manier van werken met gezinnen bekijkt men meerdere generaties, de plaats en rollen van alle gezinsleden daarin, en naar de balans van geven en nemen tussen alle leden van de familie.

Vervolgens heb ik als gezinsbegeleidster gewerkt. Het werken met ouders, waarin ik altijd probeerde om ze zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen, was altijd hartverwarmend.

In de loop van de jaren ben ik altijd geïnteresseerd geweest in yoga en massage. Ik heb lessen hatha, dru en chakra-yoga gevolgd. Samen met mijn man heb ik in Thailand een studie Thaise massage gedaan.

Na de geboorte van mijn kinderen heb ik gemerkt hoe mooi het is je kind te masseren en elkaar zo beter te leren kennen. Ook merkte ik dat ontspannen en harmonisch samen zijn met je baby niet altijd vanzelfsprekend is. Als je baby onrustig is, darmkramp heeft, veel huilt en slecht slaapt kan het soms echt zwaar zijn. Er is veel tijd, ruimte, aandacht en geduld nodig om de band met je baby, en je eigen manier van ouder zijn goed vorm te geven en eventuele moeilijkheden te overkomen.

Nadat ik met mijn gezin vanuit Rotterdam naar de Overbetuwe ben verhuisd wilde ik graag alle ervaring die ik heb vanuit mijn werk, mijn moederschap, en de ervaring met massage en yoga combineren. Toen ontstond het idee voor Lotus-kinderen!

Bij Yoga-Massage-Trainingscentrum de Weideblik in Wageningen heb ik in 2014 de opleiding tot docente Baby en Peutermassage met yoga gevolgd, en afgerond met een certificaat.

  

Ook volgde ik bij de Weideblik de cursus EHBO bij kinderen en volwassenen, deze is geregistreerd bij KRWB.

Foto’s gemaakt door Diane Radstake-Wagener, met medewerking van fotomodellen Marieke, Stephan, Merel, Maaike, Luuk, Lisa, Merel en Diane. 

 

 

           

Delen: