Peuter, Kleuter en Kinder Yoga met massage

Zoveel te doen, zoveel te genieten!

In het leven van je peuter, kleuter, kind of tiener gebeurt een heleboel. Ze gaan naar de peuterspeelzaal of school, naar de gastouder of kinderopvang, naar sportclubs of zwemles….Het is al een heel druk leven voor zo’n jong mensje.

En ondertussen stapelen de vaardigheden zich op, fysieke en geestelijke. Ineens kunnen ze fietsen zonder zijwieltjes, een koprol maken, zichzelf aankleden, zwemmen, sporten, vrienden maken, met de computer en social media omgaan.

Soms is het echter tijd voor rust, stilte, ontspanning. Even alles van je af laten glijden. Dat realiseren steeds meer volwassenen zich, en zo nodig als grote mensen het hebben, zo nodig hebben kleine mensen dat ook. En wat is er nou leuker dan samen ontspannen en daarvan genieten?

In deze video een interessante uitleg over de voordelen van yoga.

In de les voor jonge kinderen gaan we aan de hand van thema’s yoga met massage doen. Kinderen hebben veel fantasie en elke les maken we dus van alles mee.

In een les gaan we bijvoorbeeld ‘naar de dierentuin’ en doen we alle dieren na. Naast de yogaposities zijn er ook massagemomenten in de les. Als de kinderen bijv. net als een aap met hun armen hebben geslingerd, zijn de ‘aapjes’ moe en mogen even liggen, en worden hun armen gemasseerd. In de les doen we soms ook het kinderyogabordspel ‘Mila’s rare houdingen’  van Paul Vrenken.

In de lessen voor tieners ligt de nadruk op het bewust worden van het lichaam, de houding, de ademhaling en ontspanning.

                                                                 

De massage wordt bij ouder-kindyoga (peuters of kleuters) door de ouders gegeven, en bij de kleuter/kinder/tieneryoga door mij of de kinderen masseren zichzelf of elkaar.

Sommige lessen worden bij jullie thuis gegeven, andere vinden plaats op andere locaties zoals scholen, Yogacentrum Maisha of Wijkgebouw de Wieken te Elst.

Gezinsyoga: Indien gewenst is het ook mogelijk met het hele gezin yoga met massage te doen, waarbij dus 1 of 2 ouders met meerdere kinderen meedoen. Vooraf inventariseren we samen wat de wensen zijn en eventuele individuele aandachtspunten, zodat jullie lessen ‘op maat’ worden gemaakt.

Het is ook mogelijk deze cursus als instelling te volgen, bijv. voor peuterspeelzalen, kinderopvang, gastouderopvang, basisschool etc. Hiervoor geldt een aangepast tarief.

Elke les heeft dezelfde elementen in zich:

 • een opening waarin het thema wordt geintroduceerd en er ruimte is voor elke deelnemer om ‘los te komen’
 • de yogaoefeningen waarin aandacht is voor spanning en ontspanning, ademhaling, jezelf uiten
 • massage
 • vaak eindigt de les met een ontspanningsoefening waarbij zowel kinderen als ouders lekker liggen onder een dekentje
 • soms wordt er daarna nog iets creatiefs gedaan n.a.v. het thema zoals mandala tekenen/kleuren, of iets wat de kinderen leuk vinden zoals zingen, muziek en dans

Omdat de mate van ontwikkeling van peuters, kleuters en oudere kinderen van elkaar verschilt, zijn er dus aparte lessen voor peuters (2 en 3 jaar) en kleuters ( 4 t/m 6 jaar). Voor kinderen ouder dan 6 biedt Lotus-kinderen alleen op basisscholen en instellingen (bijv. BSO) yoga-les. Zie hieronder:

Voor peuters is er het volgende aanbod:

 • ouder-peuteryoga: 1 kind met 1 ouder/verzorger (opa’s of oma’s, vaste oppas, oom of tante)
 • lessen voor meerdere gezinsleden (gezinsyoga)
 • lessen kunnen zowel individueel als met een groepje bevriende ouders worden gevolgd
 • lessen voor een groepje peuters bij de peuterspeelzaal

Voor kleuters en kinderen is er het volgende aanbod:

 • ouder-kleuter/kind yoga; 1 kleuter/kind en 1 ouder/verzorger, dit kan zowel individueel als in een groepje
 • lessen voor meerdere gezinsleden (gezinsyoga)
 • kleuter-/kinder-/tiener-yoga: deze lessen zijn voor een groepje kleuters/kinderen/tieners zonder ouders
 • lessen voor een groepje kleuters/kinderen op de basisschool

 

TIJDELIJK ZIJN ER GEEN PEUTER / KLEUTER / KINDER OF TIENER-YOGALESSEN EN BIED IK ALLEEN BABYMASSAGE AAN OP AANVRAAG

VOOR KINDER EN TIENERYOGA RAAD IK AAN:     

Kinderyoga Yvette  / HappYYoga in Oosterhout

https://www.facebook.com/kinderyogaYvette

 

  Vul nu een aanmeldingsformulier in!

Nieuwsgierig, maar niet zeker of je doorgaand lessen wil volgen, of gewoon zin in een éénmalige les? Volg dan een workshop. Deze duurt anderhalf uur (bij de peuters één uur) en vooraf kan besproken worden welk thema passend zou zijn bij jou/jullie. Zowel voor gezinnen als instellingen/scholen.Ook leuk om cadeau te doen!

 

Voor de kosten zie Tarieven.

Als je vragen hebt kun je een contactformulier invullen. Ik neem z.s.m. contact met je op.

Voor aanmelden vul je het aanmeldformulier in. Ik neem z.s.m. contact met je op over de start van de lessen/workshop.

 

 

        

Delen: