Babymassage

Liefde geven met je handen

Je kind is geboren: daar is je wondertje! Je wil je kindje alles geven wat hij nodig heeft, je kind is afhankelijk van jou. Het heeft je nodig voor al zijn levensbehoeftes. Soms gaat alles als vanzelf, maar wil je toch masseren, gewoon omdat je weet dat het goed is voor de hechting en de ontwikkeling.

Soms zijn er wat problemen: je kindje huilt veel, of heeft darmkramp, spuugt de voeding steeds weer uit, heeft eczeem, er zijn heupproblemen… Of er is iets anders dat maakt dat je kindje niet altijd ontspannen is (en jij daardoor soms ook niet). Dan is massage een ideale manier om samen weer te ontspannen en te genieten.

Of je nu individueel of in een groepje met bevriende ouders wil leren masseren; ik kom naar jullie toe, zodat je in je eigen (of een heel vertrouwde) omgeving optimaal kan ontspannen.

Geschikt voor baby’s van 6 weken tot 8 a 9 maanden oud.

Het is ook mogelijk deze cursus als instelling te volgen: bijv. voor gastouders, kraamverzorgenden, kinderopvangleidsters, tienermoeders etc.Hiervoor geldt een aangepast tarief.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Massagetechnieken voor het hele lichaam (westerse, shantala)
  • Yogaoefeningen voor je baby
  • Bijzondere technieken zoals de wave, pulsen, polariteitsmassage en voetrefloxologie
  • Hoe gebruik je massageolie en etherische olien
  • Informatie over babykwaaltjes zoals reflux, kiss, darmkramp, eczeem, heupafwijking, ‘huilbaby’
  • Informatie over ontzwangeren, tips voor ontspanning en gezond slapen
  • Liedjes en versjes met baby-yoga en massage

Zie ook dit artikel over baby-yoga.

De hele cursus is beschreven ( zowel de thema’s als de technieken) en in elke les krijg je een deel. Alle delen verzamel je thuis in een map: uiteindelijk heb je een helder uitgewerkte informatiemap.

Aan het begin van de cursus ontvang je een flesje amandel-massageolie.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur, waarvan je baby 20 min. maximaal gemasseerd wordt, de rest oefenen we op een babypop, zodat je kindje niet overprikkeld raakt.

Nieuwsgierig, maar niet zeker of je 5 lessen wil volgen, of gewoon zin in een éénmalige les? Volg een workshop. Deze duurt anderhalf uur, waarin je een basis-massage leert, en een flesje amandel-massageolie krijgt. Voor zowel gezinnen als instellingen. Ook leuk om cadeau te doen!

Voor de kosten zie Tarieven.

Als je vragen hebt kun je een contactformulier invullen. Ik neem z.s.m. contact met je op.

Voor aanmelden vul je het aanmeldformulier in. Ik neem z.s.m. contact met je op over de start van de lessen/workshop.

 

 

                  

Delen: