Babymassage voor je bevalt

Nog zwanger, en nu al oefenen!

Je bent zwanger. Je lijf zorgt van nature goed voor je baby, jij zorgt goed voor jezelf. Je vraagt je af hoe het zal zijn als je baby er is: je wil goed voor je baby zorgen. Is je kind gezond, slaapt het goed, kan het genieten van het leven of zijn er moeilijkheden? En wat kan je doen, zodat het zich goed ontwikkelt, ontspant en geniet?

Een fijne massage doet je baby en jou goed! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden zich beter ontwikkelen. Zowel lichamelijk als psychisch geef je je kind een positieve stimulans. Je leert de ’taal’ van je baby goed kennen, en zorgt voor een veilige,intense hechting die de basis is van het geluk van je kind gedurende het hele leven. Zie ook dit filmpje voor een duidelijke uitleg over de invloed van massage op het brein van je baby.

Straks als je baby er is, heb je het druk, en nu heb je vaak nog tijd… Een ideaal moment om alvast te leren hoe je je baby straks kan masseren. 

Of je nu individueel of in een groepje met bevriende ouders de cursus wil volgen: ik kom naar jullie toe, zodat je ook als je zwanger bent in je eigen (of een vertrouwde) omgeving optimaal kan genieten.

Geschikt voor vaders en moeders of verzorgers die een kindje verwachten. Het is raadzaam niet te laat in de zwangerschap te starten (liefst ruim voor de 30ste week) zodat je zeker weet dat je de cursus af kan maken en je tijdens het oefenen geen last hebt van je buik (we oefenen zittend op de grond).

Het is ook mogelijk deze cursus als instelling te volgen, bijv. voor gastouders, kraamverzorgenden, kinderopvangleidsters, tienermoeders etc.Hiervoor geldt een aangepast tarief.

 

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Massagetechnieken voor het hele lichaam (westerse, shantala)
  • Yogaoefeningen voor je baby
  • Bijzondere technieken zoals de wave, pulsen, polariteitsmassage en voetrefloxologie
  • Hoe gebruik je massageolie en etherische olien
  • Informatie over babykwaaltjes zoals reflux, kiss, darmkramp, eczeem, heupafwijking, ‘huilbaby’
  • Informatie over ontzwangeren, tips voor ontspanning en gezond slapen
  • Liedjes en versjes met baby-yoga en massage

 

De hele cursus is beschreven ( zowel de thema’s als de technieken) en in elke les krijg je een deel. Alle delen verzamel je thuis in een map: uiteindelijk heb je een helder uitgewerkte informatiemap.

Aan het einde van de cursus ontvang je een flesje amandel-massageolie.

Je oefent op een pop met zacht lijfje (60 cm).

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1 uur.

 

 

BESCHUIT MET MUISJES aanbieding: 

Gefeliciteerd, je bent bevallen!

Als je de cursus ‘babymassage vóór je bevalt’ hebt gevolgd bij Lotus-kinderen kan je gebruik maken van deze speciale aanbieding. 

Ik kom 2 keer naar jullie toe om voor te doen hoe de massage gaat, daarbij maken we gebruik van de technieken die we in de training hebben gedaan.

Als je zelf erg moe bent (of je hebt een ander kind of een tweeling en komt handen tekort) kan ik ook je baby masseren terwijl jij even bijkomt.

Voor deze twee keer betaal je 10 euro per afspraak van 45 minuten. Ik neem benodigde materialen en olie mee.

Aanvragen via het aanmeldformulier of neem contact op via mail of telefoon.

 

 

Nieuwsgierig geworden, maar niet zeker of je 5 lessen wil volgen, of gewoon zin in een éénmalige les?

Volg een workshop. Deze duurt anderhalf uur, daarin leer je een basismassage, en krijg je een flesje amandel-massageolie. Zowel voor gezinnen als instellingen. Ook leuk om cadeau te doen!

Voor de kosten zie Tarieven.

Als je vragen hebt kun je een contactformulier invullen. Ik neem z.s.m. contact met je op.

Voor aanmelden vul je het aanmeldformulier in. Ik neem z.s.m. contact met je op over de start van de lessen/workshop.

 

 

 

          

Delen: