Coaching

Opvoeden: samen op weg

Je hebt een kind, en wil het alles geven dat het nodig heeft. Je ontdekt stap voor stap wat voor kind het is, en wat voor vader of moeder jij bent. Er zijn veel mooie momenten, en je ziet je kind groeien en bloeien, en bent tevreden over jezelf.

Soms gaat het moeizamer: je kind lijkt niet lekker in zijn vel te zitten, je weet niet of je het wel goed aanpakt, misschien verschillen jij en je partner van aanpak en mening. Dit kan een klein probleem zijn waar met een kort coachingtraject snel verandering in aan te brengen is. Soms betreft het een groter, dieperliggend probleem, waar langer de tijd voor genomen moet worden.

Elke ouder wil graag een kind dat een gezonde ontwikkeling doormaakt. Elke ouder doet zijn uiterste best, en toch kan er een moment komen dat je vragen wil stellen, of begeleiding nodig hebt.

Coaching kan ingezet worden bij problemen met: eten, slapen, zindelijkheid, samenspelen, het gevoel dat je kind niet meewerkt maar dwarsligt, onrust, het gevoel dat je kind niet blij is, problemen op school, problemen in de omgang met leeftijdgenoten, etcetera.

Tijdens de coaching maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening en mijn ervaring als moeder, en kinderyoga/massage docente. Ik volg niet één bepaalde methode, maar kijk naar het geheel en de mogelijkheden tot oplossing van het probleem. Zie ook ‘Wie is Heleen’ op deze website.

Waar nodig adviseer ik naar specialistische begeleiding te zoeken.

Alle gesprekken vinden plaats bij jullie thuis.

Coaching is bedoeld voor alle gezinnen met één of meer kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar.

Alle informatie van jullie is vertrouwelijk en zal niet zonder jullie toestemming met derden worden gedeeld.

Een coachingtraject bestaat uit:

  • kennismakingsgesprek
  • voorstel voor coaching n.a.v. het kennismakingsgesprek
  • coachinggesprekken (frequentie en duur bepalen we samen)
  • huiswerkopdrachten
  • afronding en evaluatie

Als je vragen hebt kun je een contactformulier invullen. Ik neem z.s.m. contact met je op.

Voor aanmelden vul je het aanmeldformulier in. Ik neem z.s.m. contact met je op.

 

                      

Delen: